test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік стріляв у перехожих через шприць, яким уколовся собака

12 грудня 2019 року близько 15:00 по вулиці Кемерівській, поблизу Криворізького протитуберкульозного диспансеру, декілька перехожих стали жертвами чоловіка з пістолетом.

Озброєний зловмисник, перебуваючи в нетверезому стані, нецензурною лайкою висловлювався в бік незнайомих йому людей, а потім, підходячи ближче, стріляв у них.

У результаті поранення отримали декілька місцевих жителів, іншим вдалося уникнути поранень після того, як вони втекли з місця події.

Так, одному чоловікові злочинець вистрілив у голову – куля потрапила в лоб над бровою. У результаті він отримав значні ушкодження, які пошкодили зір.

Інші відбулися більш легкими травмами, проте пережили чималий стрес.

Коли стрілка було затримано, він дав покази стосовно своєї поведінки. Виявилося, що вдень пенсіонер посварився з дружиною та став вживати горілку. У якусь мить згадав, що 12 грудня, коли вигулював свого собаку, то його домашній улюбленець натрапив на шприц і поранився. Тварину довелося везти до ветлікарні.

Господар зрозумів, що це сталося через шприці, які залишають після себе на вулиці наркозалежні особи. Тому він узяв власний EKOL PYTHON 4.5 – турецький револьвер під патрон Флобера, та пішов у місця скупчення підозрюваних ним осіб.

Свою провину визнав, заявив, що готовий компенсувати спричинені збитки.

Таким чином, Тернівський районний суд м. Кривого Рогу 22 травня  визнав криворіжця винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 121, ч.4 ст.296 КК України, і призначив покарання:

-за ч.1 ст.121 КК України – 5 років позбавлення волі;

-за ч.4 ст. 296 КК України 4 роки позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.70 КК України, при сукупності злочинів, визначив остаточне покарання, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді 5 років позбавлення волі. На підставі ст.ст.75, 76 ч.1 п.1-2, ч.3 п.2 КК України підсудного від покарання було звільнено з випробувальним терміном 1 рік. А на користь держави він повинен сплатити документально підтверджені витрати на залучення експерта в розмірі 1256,08 гривень.

Крім цього, суд повністю задовольнив цивільний позов потерпілого, зобов’язавши обвинуваченого сплатити 100 000 гривень моральної шкоди, без стягнення податків та обов`язкових платежів.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи