test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік створив собі лук із крадених речей

10 березня один із покупців в «Епіцентрі» мав намір не купити товар, а успішно вкрасти. Саме тому він довго гуляв рядами з одягом, роздивлявся й приміряв. Якоїсь миті поспішив на вихід.

Щоправда, залишав гіпермаркет чоловік не з пустими руками, бо йому все ж вдалося винести спортивний костюм розміру М чорного кольору. Згідно цінника, вартість NK CLUB становила 4454 гривні 25 копійок.

Викрили зловмисника лише 22 березня, переглянувши відеозаписи. Згодом вдалося встановити особу зловмисника. Виявилося, що чоловік уже мав дві судимості за крадіжку й розбій, а за гратами відсидів 11 років.

Цього разу він знову своїми умисними діями вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 185 КК України, за ознаками: таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, в умовах воєнного стану.

18 червня 2024 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу визнав громадянина винуватим і призначити йому покарання у виді 5 років позбавлення волі. Але на підставі ч. 1 ст. 75 КК України звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням на 1 рік.

Окрім цього, суд повністю задовільнив пред`явлений до обвинуваченого цивільний позов ТОВ «Епіцентр-К» про стягнення з останнього на користь Товариства 4 454,25 грн у якості відшкодування завданої матеріальної шкоди.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
дЕрмак оманский
9 годин тому

🇭🇺 Угорщина вимагає визнати усе Закарпаття “традиційно угорським”

Серед 11 вимог Угорщини стосовно захисту прав нацменшин ключовим каменем спотикання є визначення в Україні місць з особливим рівнем гарантії прав угорців, йдеться у статті ЄП.

Ця норма є й у чинному законодавстві України: йдеться про міста і села “зі значною кількістю” представників меншини (від 15%) та з “традиційним” проживанням меншини (від 10% протягом останніх 100 років).

Однак Будапешту цього виявилось замало, і там почали вимагати автоматично визнати “традиційно угорськими” усі населені пункти Закарпаття, навіть ті, в яких угорці історично ніколи не жили.

В Угорщині посилаються на те, що загалом у Закарпатській області за переписом 2001 року та попередніх років частка угорців складала понад 10%.

Також Угорщина вимагає від України відмовитися від рішення місцевих рад у цьому процесі й зробити присвоєння статусу автоматичним.

Від Угорщини категорично звучить вимога про те, щоби використовувати лише перепис 2001 року попри те, що відтоді кількість угорців, що живуть на Закарпатті, скоротилася майже удвічі.

Ключовим є те, що в уряді Орбана прямо називають цей блок визначальним для всього комплексу з 11 вимог.

Наприкінці січня глава МЗС Угорщини Сійярто під час візиту до Ужгорода передав українській стороні список із 11 вимог, які мають гарантувати права угорської нацменшини в Україні.

Віцепрем’єрка Стефанішина 25 червня підтвердила готовність України виконати угорські вимоги
зелені брехуни та мародери…