asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік жбурнув гранату в будинок сусідів

Чи своєрідний акт помсти або ж спроба налякати, а, можливо, гірші радикальні наміри мав на меті батько двох малолітніх дітей і працівник ТОВ «Метінвест КРМЗ», коли кидав гранату в будинок знайомих людей.

Вибух жителі Тернівського району почули 17 лютого 2023 року близько 22:45. На щастя, із мешканців житла ніхто фізично не постраждав.

Затримали чоловіка наступного дня, й він дав свідчення. На період слідчих дій йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який не змінювали до вироку.

Експерти встановили, що по мирним людям летіла осколкова наступальна граната РГД-5. Зловмисник кинув її в напрямку вхідних дверей, проте потрапив бойовий припас на дах, де й вибухнув.

Умисні дії затриманого орган досудового розслідування та суд кваліфікували за ст. 296 ч. 4 КК України за ознаками хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчиненого із застосуванням предмета, спеціального пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

Обвинувачений свою винуватість визнав повністю та підтвердив обставини скоєного кримінального правопорушення.

22 квітня 2024 року Тернівський районний суд м. Кривого Рогу призначив громадянину покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Постраждале подружжя заявило про цивільний позов, який суд задовольнив у повному обсязі, зобов’язавши підсудного сплатити 2 680 гривень на відшкодування матеріальних збитків та 20 000 гривень за моральну шкоду.

Також засуджений повинен компенсувати на користь держави процесуальні витрати за проведення судово-дактилоскопічної, судово-вибухотехнічної експертиз, судової експертизи зброї у сумі 4 530 грн. 72 коп.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі