asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі домашньому аб’юзеру дали шанс на рік

Містянин систематично і впродовж тривалого часу вчиняв домашнє насильство над своєю дружиною, офіційно ніде не працював, зловживав спиртним та абсолютно не реагував на прохання неповнолітньої дитини припинити такий спосіб життя.

Перший офіційний матеріал стосовно громадянина було зафіксовано та складено 20 січня 2023 року. З 9 годин ранку чоловік уже напився горілки та став сварити дружину. На всю квартиру звучали крики нетверезого, приниження на адресу жінки, погрози.

Довелося викликати поліцію, а за матеріалами цієї справи була постанова Тернівського районного суду, за якою містянина визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої ч.1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Подібні історії повторилися 28 лютого та 9 березня. Тоді на виклик теж приїхали поліцейські, склали протокол і суд ще двічі призначав кривднику адміністративне покарання.

4 квітня близько 21:00 в квартирі знову було гучно, бо чоловік у звичний для себе спосіб вчинив дії психологічного характеру відносно дружини, що виразилися у словесних образах нецензурною лайкою, погрозами фізичної розправи, залякуванням, приниженням останньої. Таке ставлення чоловіка спричинило емоційну невпевненість та нездатність захистити себе, жінка отримала шкоду здоров`ю, що призвело до психологічних страждань.

Цього ж дня до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесене кримінальне провадження щодо насильника за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.126-1 КК України.

14 вересня 2023 року Тернівський районний суд м. Кривого Рогу ухвалив рішення визнати громадянина винуватим та призначити узгоджене сторонами покарання – 2 роки обмеження волі.

На підставі ст.ст.75, 76 ч.1 п.1-2, ч.3 п.2 КК України чоловіка від покарання звільнити з випробувальним терміном на 1 рік, зобов`язавши в період визначеного іспитового строку не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, періодично з`являтися для реєстрації в уповноважені органи з питань пробації за місцем проживання, повідомляти зазначені органи про зміну місця проживання, роботи або навчання.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі