asd

Всі новини про життя міста

Як транспорт впливає на якість повітря в Кривому Розі?

У серпні 2023 року лабораторним центром МОЗ України проведено моніторингові дослідження якості атмосферного повітря вздовж найбільших автомагістралей міста Кривий Ріг. Які результати отримали?

Фахівці аналітичного відділу якості атмосферного повітря Кривого Рогу, аналізуючи результати досліджень повітря вздовж автомагістралей, встановили тенденцію перевищення нормативних концентрацій діоксиду азоту, діоксиду сірки та формальдегіду. За їхнім висновком, перевищення разової концентрації формальдегіду зумовлено як впливом транспорту, так і процесами фотохімічного окиснення забруднюючих речовин за умов безвітряної, ясної та сонячної погоди. Такі умови сприяють накопиченню домішок та подальшим їх трансформаціям.

Одним із заходів пом’якшення впливу транспортних засобів на повітря є оснащення нових автомобілів ефективними системами і пристроями зниження викидів (каталітична нейтралізація, автомати пуску і прогрівання, системи уловлювання пари пального).

До речі, в 2023 році місто придбало 10 сучасних автобусів марки GULERYUZ турецького виробництва, що відповідають найвищим екологічним нормам – «ЕURO–6». Цей стандарт регулює вміст шкідливих речовин у вихлопних газах відповідно до Європейського законодавства.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі