asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі переможниця грантової програми збираються відкрити ще магазин-кулінарію (фото)

Керівництво Кривого Рогу у партнерстві з Центром зайнятості та Ощадбанком вже провели понад 1 тис зустрічей та тренінгів для потенційних учасників грантових програм.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформції.

Головною державною грантовою програмою для стимулювання бізнесу в умовах війни є урядовий проєкт «єРобота», що включає програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу «Власна справа», грантів на створення й розвиток переробних підприємств «Новий рівень».

В. о. міського голови Юрій Вілкул поспілкувався з переможцями грантової програми, які у 2023 році отримали підтримку на розвиток власного бізнесу та вже проводять підприємницьку діяльність у Металургійному районі.

Криворізька підприємниця Альона Кукленко, фахівець з технології приготування їжі, яка має досвід роботи у сфері громадського харчування понад 30 років, розповіла: «У 2023 році дізналася про грантову програму «єРобота» та вирішила скористатися цією державною допомогою для розвитку власного бізнесу. Звернулася за консультацією та допомогою у підготовці проєкту до виконкому Металургійної райради. Подала заявку на участь в програмі, захистила бізнес-план та отримала грант у сумі 250 тис. грн. На ці кошти закупила обладнання для розширення виробничих потужностей, створила два нових робочих місця, розширила асортимент продукції. А в планах – відкрити новий магазин-кулінарію».

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал Дія разом з бізнес-планом. Обов’язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту, до кількох десятків – при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

Переможець грантової програми Анастасія Скубська, фізична особа-підприємець у сфері надання послуг з  прання та хімічного чищення одягу розповіла про свій шлях отримання гранту: «Вже 4 роки успішно та стабільно працюють два приймальні пункти хімчистки. Весною 2023 року я подала заявку на отримання мікрогранту. У травні вже було схвалено виплату у розмірі 250 тис грн. За ці кошти придбали обладнання – машини сухого чищення. Працевлаштували двох чоловік.   Крім того, ми активно розвиваємо соціальні проєкти для наших мешканців. Хімчистка надає безкоштовні послуги для військових ЗСУ з чищення/прання/озонування речей, взуття, спальних мішків та амуніції, для пенсіонерів та ВПО діє система знижок, надаємо безкоштовні послуги для людей, будинки та майно яких постраждали внаслідок ракетних ударів. Також, хімчистка є учасником соціального проєкту «Я – ВЕТЕРАН».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі