asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі покарали солдата, який привіз у місто патрони

Житель Інгулецького району був призваний в період мобілізації до військової частини, де служив радіотелефоністом стрілецького взводу у званні солдата.

Згідно з Дисциплінарним статутом Збройних Сил України, затвердженого Законом України № 551-XIV від 24.03.1999 року, від військовослужбовців  вимагається свято і непорушно додержуватися Конституції України та законів України, сумлінно і чесно виконувати військовий обов`язок, бути хоробрим, ініціативним і дисциплінованим, постійно бути зразком високої культури, скромності і витримки, берегти військову честь, захищати свою і поважати гідність інших людей, бути ввічливим і дотримуватись військового етикету, поводитися з гідністю і честю, не допускати самому і стримувати інших від негідних вчинків.

Незважаючи на це, чоловік вчинив тяжкий злочин проти громадської безпеки. Так, 6 лютого 2023 року він перебував у Бахмутському районі на Донеччині. Там якимось чином натрапив на пакет із патронами. Пізніше було встановлено, що 53 штуки є боєприпасами 5,45 мм проміжними патронами центрального бою зразка 1974 року до бойової нарізної вогнепальної зброї калібру 5,45 мм (автоматична вогнепальна зброя системи Калашникова калібру 5,45 мм) та придатними стрільби. Їх він привіз із собою додому, коли приїхав на ротацію.

У ході інциденту, в якому військовий був фігурантом, до нього за місцем проживання прийшли з обшуком 8 лютого. Слідчі слідчого відділу відділення поліції № 6 Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області за місцем мешкання громадянина виявили та вилучили це незаконне озброєння.

Умисні дії солдата було кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 КК України за ознаками зберігання, придбання бойових припасів, без передбаченого законом дозволу.

9 серпня 2023 року Інгулецький районний суд м. Кривого Рогу визнав  громадянина винним і призначив узгоджену між сторонами міру покарання, із застосуванням ч.1 ст. 69, ч.1 ст. 58 КК України, у вигляді службового обмеження для військовослужбовців строком на 1 рік із відрахуванням в дохід держави 10 відсотків із суми грошового забезпечення.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі