Всі новини про життя міста

У Кривому Розі рецидивіст ошукав коханку

Випадкова зустріч із колишньою замість калатання серця викликала у бувалого кримінального злочинця лише одне бажання – обікрасти. Проте миттєво чоловік передумав і використав перевірений прийом – пожалітися й ошукати.

Лагідним і чемним тоном аферист став просити екскохану дати йому мобільний телефон для термінового дзвінка. Остання без роздумів протягнула гаджет вартістю 4 283 гривень.

Щойно телефон опинився в руках зловмисника, він зробив вигляд, що поганий зв’язок і почав віддалятися від власниці девайса. Крок за кроком – і за якісь лічені хвилини взагалі зникнув із видимості.

Потерпіла, так і не дочекавшись негідника, звернулась у поліцію. Правоохоронці, вислухавши заявницю, кваліфікували дії чоловіка за ч. 2 ст. 190 КК України, за ознаками: заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненого повторно.

Повторно, тому що за плечами чоловіка було 7 судимостей, починаючи з 2018 року. Він «спеціалізувався» на шахрайстві та крадіжках.

17 квітня 2024 року Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу визнав громадянина винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України, та призначив визначене угодою покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України його звільнили від відбування покарання та призначити іспитовий строк 2 роки.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
4 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Буковель-оманский
20 днів тому

як ошукують зелені…
?«Слуги народу» вирішили зламати парламент через коліно і змусити повернути в законопроєкт про англійську мову норми, які знищують українське кінодублювання й кінопрокат.

Голова комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв повідомив членів комітету про скликання термінового засідання по обіді 23 квітня. На порядку денному – ревізія висновку комітету про законопроєкту №9432 “Про застосування англійської мови в Україні”.

Закладені у первинному тексті цього президентського законопроєкту норми про заборону показу в кінотеатрах англомовних фільмів, дубльованих українською мовою, викликали хвилю обурення українських акторів, представників кінобізнесу і тисяч громадян. Після численних заяв протесту Верховна Рада вилучила ці норми з законопроєкту ще при його голосуванні в першому читанні.

І от «слуги народу», вочевидь за вказівкою з Банкової, вирішили повернути все взад, заборонивши або різко обмеживши показу фільмів українською мовою в українських кінотеатрах.

Це відверто проросійська дія, яка призведе до краху українських кіномереж і якісного кінодубляжу і зростання переглядів західних фільмів у піратських російських копіях.

Крім усього іншого, скликання комітету менш ніж за 24 години до засідання є порушенням закону, тим більше, що текст законопроєкту №9432 до другого читання давно готовий, оприлюднений на сайті парламенту і має цього тижня голосуватися на пленарному засіданні.

Маємо їх зупинити!

Шапіто дешеве…

Ворон
20 днів тому

про зелених гнид корупціонерів …
​​#викрито очередного

Ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрито на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн⚡️

До складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

Учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства на Сумщині мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок.

Надалі за допомогою підконтрольних посадовців обласного Держгеокадастру ділянки передали у власність заздалегідь визначеним громадянам під виглядом реалізації їх права на безкоштовну землю. При цьому умовою отримання землі у власність було підписання договору про її передачу в оренду приватному агрохолдингу ще до моменту отримання.

Унаслідок реалізації оборудки у 2017-2021 рр. учасники схеми заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких на момент вчинення злочину становила понад 291 млн грн. Вони також здійснили спробу заволодіти 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, однак їм завадили детективи НАБУ та прокурори САП, які провели обшуки та наклали на ділянки арешт.

Наразі про підозру повідомили організатору схему, чинному міністру, двом кураторам органів Держгеокадастру та особі, яка сприяли вчиненню злочину.

Триває вручення підозр іншим учасникам злочинної схеми.

Ворон
20 днів тому

А що, хтось здивувався, що міністра аграрної політики Миколу Сольського підозрюють у заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн, а НАБУ зараз проводить в нього обшуки? Ну, не будьте, як діти. Може ще Татаров, Шурма, Єрмак і Арахамія з Гетманцевим – альтруїсти та державники, які працюють за ідею? Чи хтось вважає, що в оточенні Зеленського є ті, хто працюють за ідею та через любов до України? А може ще й сбушники Шило та Вітюк – рвуть себе на шматки за майбутнє українців, а не за чергове кольє з діамантових прутів на шіях своїх дружин? Може ще й Кіпер, якого Єрмак тягне на посаду Генпрокурора, – це не його рішала, а лицар на захисті правосуддя? Може і “слуги” піклуються про інтереси та майбутнє Держави, а не про свої особисті і своїх ляльководів? Давайте скажемо те, що є – сьогодні в країні панує какістократія – система управління, яка перебуває під орудою найгірших – найменш кваліфікованих або найаморальніших членів суспільства. Це вже діагноз. Так є виключення з цього натовпу, але ці виключення лише підтверджують загальну ситуацію. Тому не треба дивуватися. Таких підозр і обшуків буде ще багато. Тому що біля Зеленського в переважній більшості або пристосуванці, або корупціонери, яких він привів у владу. Питання лише одне, як зі всім цим мотлохом нам вижити? Як вижити країні? І поки відповіді в мене немає…

Останні записи