Всі новини про життя міста

У Кривому Розі складено 11 протоколів на жителів, які засмічували території (фото)

Мешканці району захаращують сміттєві майданчики великогабаритними відходами та викидають сміття у невідведених для цього місцях, провокуючи утворення стихійних сміттєзвалищ.

На жаль, такі випадки є непоодинокими.

Про це зазначають у виконкомі Саксаганської районної у місті ради.

Так, днями було усунено стихійне сміттєзвалище по вулиці Харківській, 8, де недобросовісні мешканці дозволяють собі викидати сміття та рослинні відходи у невідведених для цього місцях, що є адміністративним порушенням.

Боротись із порушниками правил благоустрою непросто, адже в кожному випадку потрібно мати доказову базу на підтвердження до складеного протоколу.

Управлінням благоустрою та житлово-комунального господарства з початку року складено 11 протоколів про адміністративні порушення за ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» на громадян, які звалювали гілля, меблі поблизу контейнерних майданчиків.

Кожен протокол розглядає адміністративна комісія, яка призначає штраф. Він становить від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів, в залежності від складу вчиненого правопорушення та системності його вчинення.

ТОВ « Екоспецтранс», яке відповідає за вивіз ТПВ, закликає мешканців бути свідомими та дотримуватись загальних правил благоустрою.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Буковель-оманский
28 днів тому

Цитата від одного мого друга, яку я зберіг для себе як лаконічний та чіткий опис країни та суспільства з 19 року:
Аморально голосувати за людину, яка висміювала всю свою професійну карʼєру українську ідентичність опускаючи українців до рівня шароварного бидла. За людину, яка висміювала військових та Голодомор, обзивала країну шльондрою, знущалася над помісною українською церквою, висміювала інституції, почала вивчати українську мову тільки коли почала балатуватись. Також аморально голосувати за одноіменну партію пронизаного українофобством та рос пропагандою серіалу. Набиті зали і мільйони переглядів приходили послухати українофобські жарти. А потім за це проголосували. А тепер
питають, якого х₴ра Рада напихана аморальними покручами. Бо
більшість українців розписалася в своїй аморальності на
виборах 2019.

Адвокат І.Головань вимагає через суд від Зеленського оприлюднити прізвища “5-6 ефективних менеджерів”, без яких впаде обороноздатність України..
Дуже розумна вимога, я вважаю.

,,ваван нелохович...
27 днів тому

Років 20 тому з друзями відпочивали на якійсь базі під Вилковим. У самому Вилкове ми купували всіляку копчену рибку, а місцеві жителі нам продавали вино. І вино тоді було на замовлення з привозом на базу. Одні просили міцніше, інші солодше або навпаки сухе. І всім привозили те, що вони хотіли. І всі були задоволені. А вранці у всіх однаково хворіли голова та печінка.

людина, яка п’є мало і рідко, але яка любить розбиратися у питанні, поцікавився в одного з місцевих, звідки у них такий асортимент. І отримав приголомшливу відповідь, яку пам’ятаю досі:
– Тю! Так у нас лише одне вино. Сухе. Але хтось хоче міцніше, то йому ми спирту додамо. Хтось хоче солодке? Так цукор у нас завжди є. А якщо вино настояти на тютюну, то воно взагалі буде наче херес.
– Діду, але ж голова з ранку у людей болить так, що вони зелені.
– Так голова в них завжди проходить і вони знову замовляють. Ти ж сам бачиш, синку.

Після цієї сповіді ми в них вино не купували. Навіть сухе. Скільки років минуло, а я пам’ятаю той діалог і своє здивування, як місцеві жителі вирішили задовольнити попит на вино. Так от у мене відчуття, що влада у такий же спосіб задовольняє запит більшої частини суспільства. Суспільство хоче популізму? І влада дає його у будь-яких кількостях. Усіх посадять, усі відберуть, усім дадуть. Хочеться перемоги? Лунає повідомлення, що трохи пізніше ми пойдемо у контрнаступ. Не хочеться людям йти до ЗСУ? Влада мовчить про мобілізацію. Хочуть ще обіцянок? І тоді вони потоком ллються – від обіцянки кінця епохи бідності до обіцянки про мільйон дронів чи 200 000 зарплати військовим. А те, що це не виконується, не страшно. Влада не хвилюється.

Адже якщо люди не розумніють і не розуміють причини головного болю після вживання неякісного алкоголю, то вони заслужено отримують головний біль знову і знову. А у випадку з владою вони отримують не життя, а виживання і відсутність рішення проблем. І поки наш виборець не порозуміє – ситуація не зміниться. Перевірено практично. У Вилковому. І не лише там…