asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі суд покарав «хворого» ухилянта від війни

У матеріалах кримінальної справи щодо жителя Кривого Рогу, який має вищу освіту, офіційно не працює та не одружений, на обліках у лікаря нарколога та психіатра не знаходиться, значиться, що він визнаний придатним до служби за мобілізацією.

За документами чоловік повинен був з’явитися до збірного пункту 30 травня 2023 року на 9:00. Проте військовозобов’язаний не прибув.

Лише після передачі матеріалів справи до суду, обвинувачений пояснив причини відсутності. Так, за словами підсудного, він має ряд хвороб, які не зазначені в його медичній довідці. Також має на утриманні 78-річну матір, у якої погіршився стан здоров’я.

Разом із тим, криворіжець розкаюється у своєму проступку й просить суд його суворо не карати.

30 листопада 2023 р. Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу визнав громадянина винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 КК України, та призначив  йому покарання 3 роки позбавлення волі.

Згідно ст. ст. 75, 76 КК України обвинуваченого від відбуття покарання звільнено з випробуванням із іспитовим строком на 1 рік, зобов`язавши його періодично з`являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти його про зміну місця проживання.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі