asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі суд зобов’язав АМКР виплатити 5 000 гривень за працівника

У травні в Дзержинський районний суд міста Кривого Рогу звернувся адвокат родини, в якій чоловік тривалий час працював на металургійному комбінаті, а в 2018 році тяжко захворів та після тривалого лікування помер.

Лікарі діагностували у криворіжця хронічні професійні захворювання, в тому числі «хронічне обструктивне захворювання легень І стадії, група «А», ЛН першого ступеня. У відповідності до акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання було встановлено, що вказане професійне захворювання виникло, в тому числі, внаслідок дії на його організм шкідливих виробничих факторів під час виконання трудових обов`язків в період з 13 квітня 1992 року по 01 березня 1993 року на посадах підземного гірничого робітника, машиніста бурової установки в рудоуправлінні ім. Кірова ДВО «Південруда», правонаступником якого являється АМКР.

У свою чергу представник ПАТ АМКР подав до суду відзив на позов, у якому зазначив, що підприємство не погоджується з доводами та вимогами позивача, оскільки вважає їх безпідставними та необґрунтованими, а позов таким, що не підлягає задоволенню з огляду на те, що відповідач не є правонаступником Рудоуправління імені Кірова.

Вдова металурга наполягала, що смерть чоловіка – це велика втрата для неї, оскільки він був завжди опорою та моральною підтримкою, піклувався про неї, а після його смерті вона втратила сенс життя й тяжко горює.

У зв`язку з цим, представник позивачки просив суд стягнути з відповідача 105 980,00 гривень в порядку відшкодування моральної шкоди, завданої смертю чоловіка, що настала внаслідок професійного захворювання, без утримання податку з доходу фізичних осіб та інших обов`язкових платежів.

Суд позов задовольнив частково: зобов’язав підприємство сплатити позивачці 5 000 гривень, а в іншій частині відмовити.

Наразі у ПАТ АМКР є 30 днів на подання апеляційної скарги на це рішення.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі