Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі відкрито новий сезон Школи Стартапів – 2023 (фото)

Це – спільний проєкт виконкому Криворізької міськради, Інноваційного холдингу «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ», КП «Інститут розвитку міста», Криворізького національного університету та Академії гірничих наук України.

Навчання у школі проходитиме у змішаному форматі як офлайн так і онлайн – з 15 травня до кінця липня. В жовтні на базі КНУ відбудеться конкурс стартапів.
Проєкти – переможці отримають фінансування на розвиток та виготовлення пілотних зразків.
Партнери проєкту зібралися на засідання круглого столу з нагоди відкриття 4-го сезону стартап-школи «Криворізька інноватика». До учасників зібрання звернувся в.о. міського голови Юрій Вілкул:«Безумовно, зараз основні зусилля максимально зосереджені на здобуття нашої Перемоги. Місто, Рада оборони проводять колосальну роботу з підтримки військових, внутрішніх переселенців та найменш захищених криворіжців. Завдяки нашим героїчним захисникам ворога відкинуто на достатньо безпечну відстань від Кривого Рогу і місто має можливість жити та працювати у відносно нормальному режимі. І вже тепер ми повинні думати на перспективу – як нам після війни розвивати та відновлювати країну, рідне місто. Нам потрібні нові проєкти – креативні, інноваційні, які могли б зацікавити потенційних інвесторів. Саме для цього ми відкриваємо нашу школу стартапів. Я дуже вдячний нашим партнерам – інноваційному холдингу Сікорський челендж та Криворізькому національному університету – за організацію і підготовку проєкту та проведення навчання у нашій школі стартапів».
Стартап-школа це – інструмент, який дасть можливість від етапу ідей дійти до написання власного проєкту, який можна буде презентувати інвесторам або донорам. Також, у рамках освітнього процесу буде проводитись ще й навчання тренерів та менторів для підтримки команд стартап проєктів.

Інна Малюкова, керівник Всеукраїнської інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ukraine сказала: «В інноваційну систему входить 25 університетів, 12 інноваційних кластерів. У такі важкі часи, коли йде війна, багато університетів є переміщеними і вони позбавили нас своєї участі в нашій системі. Щаслива, що завдяки вам і ЗСУ Кривий Ріг вистояв, зберігся інноваційний кластер і є бажання його розвивати. Мені здається, що інноваційний кластер Кривого Рогу має бути найбільш таким вагомим у розвитку екосистеми».


Юрій Власенко, директор КП «Інститут розвитку міста» зазначив: «Реєстрація буде доступна за посиланням на сайті інноваційної платформи «Криворізька інновація». (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWJs9tx5hLu2z8oQYH5eQc-BxmAU-Okx6y-jdCVFQqbLMnTg/viewform?fbzx=-8097310463991620623). Кожному учаснику потрібно буде заповнити форму і очікувати на зворотній зв’язок”.

Зауважимо, що з 2020 року у Кривому Розі діє платформа «Криворізька інновація» – для об’єднання активних міських спільнот, науковців, представників міської влади, інноваційних підприємців та інвесторів з метою спільного створення інноваційних рішень. У 2020 – 2021 рр на базі Криворізького національного університету на платформі «Криворізька інновація» пройшло три стартап-школи, в яких взяли участь 80 студентів. А також проведено два конкурси-стартапів за результатами яких три проєкта представлені на всеукраїнському та міжнародному конкурсі старапів. Це – «UA DOLLS» – автори Тетяна Гузенко та Андрій Чаплинський; «History map» – автор Олександр Хома; «Подовження життя підземного Кривбасу» – автор Сергій Мітрофанов.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі