Всі новини про життя міста

У Кривому Розі військовий продав пістолет за 200 гривень

Як пояснив у суді військовий сапер, він мав сигнальний пістолет моделі RETAY P114-U калібру 9мм Р.А.К., виробництва Туреччини. Щоправда він був перероблений шляхом видалення з каналу ствола захисного елементу, що перешкоджає стрільбі кінетичними снарядами та заглушення газовідводного. Таким чином пістолет став придатним для стрільби.

У листопаді 2022 року йому терміново потрібні були гроші, тому він вирішив річ продати за 200 гривен. Покупцем виявився незнайомий йому чоловік, який одразу зателефонував на 102 і заявив про те, що чоловік у військовій формі продав йому зброю.

Особу продавця встановили й проти нього порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 263 КК України – незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв.

На період слідства обвинувачений знаходився на війні, тому ніякий запобіжний захід йому не обирався.

15 квітня 2024 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу призначив громадянину покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки, але з іспитовим терміном на 2 роки. Також зобов’язав сплатити 1510 гривень 24 копійок за експертизу.

Вилучений пістолет суд розпорядився знищити.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вован "нелохович"
25 днів тому

ГУР опублікувало процес збиття Ту-22М3: Знищили тими ж засобами, якими раніше уразили ДРЛО А-50
Внаслідок ураження бомбардувальник зміг долетіти в район Ставрополя, де упав і розбився. Зазначимо, що це перше успішне знищення стратегічного бомбардувальника в повітрі під час бойового вильоту протягом повномасштабного вторгнення рабсії в Україну”
Величезна подяка нашим ЗСУ і партнерам, які точно нам допомогли. Після цього кацапня буде тисячу раз думати перед тим як вилітати.