test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі вручили почесні відзнаки понад 100 військовослужбовцям, представникам поліції, ДСНС, криворізьких підприємств  та комунальникам (фото)

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул вручив почесні відзнаки – нагрудні знаки «За захист Криворіжжя» понад 100 військовослужбовцям, представникам поліції, ДСНС, криворізьких підприємств  та комунальникам за  сумлінну службу, самовідданість, мужність, проявлений героїзм під час виконання бойових завдань, вагомий особистий внесок у захист територіальної цілісності й незалежності України.

Про це повідомили у міському управлінні преси та внутрішньої нформації.

Олександр Вілкул зазначив: «Третій рік наше місто-фортеця разом зі всією Україною доводить не лише ворогу, а й всьому світу, що ми незламні. Ми з вами зробили все, щоб Кривий Ріг  мав сильну оборону й залишався вільним, українським містом! Всі разом ми захистили  наше місто від  російської орди, яка, фактично, у березні  2022  року підійшла до міста  на відстань 200 м. А потім ворога було відкинуто на лівий берег Дніпра завдяки героїчним зусиллям наших військових.

Разом з вами ми пройшли різні випробування – від руйнівних прильотів по мирним будинкам, блекаутів, до масованих ракетних атак по критичній інфраструктурі міста й загрозі затоплення міста через  спробу ворога підірвати Карачунівську дамбу. Потім – підрив  Каховської греблі. Тоді довелось приймати оперативні рішення в екстремальних  умовах, без води могли  залишитися  понад 700 тис.  чоловік.  Це – Кривий Ріг і Криворізький район.  Ми вистояли, зробили чимало власними силами й разом з урядом. Є певні проблемні питання, але місто з водою й завдяки нашим військовим живе майже нормальним життям».

О. Вілкул подякував всім присутнім за міцність духу, відвагу та неймовірну віру в те, що криворіжці – це сила та міць. 

«Військовослужбовці нашого міста завжди служили та служать зразком у виконанні своїх обов’язків та з гідністю виконують поставлені перед ними задачі. Проявляючи мужність та героїзм, ризикуючи власним життям, ви забезпечуєте надійну оборону нашого міста та держави в цілому у складі ЗСУ, територіальної оборони та Національної гвардії. Місто допомагає воїнам-землякам як на передовій, так і вдома, підтримуючи їх родини. У Кривому Розі працює найбільша Програма соціального захисту мешканців. Її важливою складовою є соціальний захист військових та їх сімей. Піклуємося, щоб жодна родина не залишилась без уваги та турботи від міста!», – сказав О. Вілкул.

Рада оборони міста продовжує допомагати воїнам-землякам на передовій. Радою оборони міста надана пряма допомога військовим на суму вже майже 2,2 млрд грн. З них 1 млрд 471 млн грн – це бюджет міста. А 694 млн грн – це приватні кошти, спрямовані через Фонд «Набат Кривбас». Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Це – понад 650 одиниць автомобільної техніки, понад 1200 квадрокоптерів, понад 1500 FPV-дронів, майже 2000 тепловізорів, приладів нічного бачення та іншої оптики, а також десятки тисяч бронежилетів, касок та багато іншого.  

Також у місті Рада оборони та міська влада реалізує нову ветеранську політику – політику Героїв, щоб їхні сім’ї завжди були оточені підтримкою та увагою. Вона включає 70 заходів різного спрямування – від прямих виплат з міського бюджету до реабілітації, соціальної адаптації та багато іншого.

«Під час захисту Криворіжжя я займався забезпеченням свого підрозділу всім необхідним для виконання поставлених бойових завдань. Дуже приємно сьогодні отримати нагороду за оборону свого рідного міста, будемо й надалі робити все залежне від нас, аби захистити Криворіжжя та нашу країну», – сказав військовослужбовець Ігор, позивний «Шаман».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи