asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі зафіксовано випадок захворювання на кашлюк

Відповідно до наказів та службових листів МОЗ України у період воєнного стану ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» здійснює щоденний моніторинг за станом інфекційної захворюваності, радіаційним фоном та якістю питної води, що подається населенню.

Протягом звітного тижня спалахи інфекційних захворювань не зареєстровані. Показники інфекційної захворюваності населення області відповідають сезонним рівням і не перевищують середньобагаторічні.

Проте в області за минулий тиждень зафіксовано 3 випадки (інтенсивний показник 0,1) кашлюку серед дітей до 17 років у м. Дніпро, м. Кривий Ріг та м. Першотравенськ.

Про це повідомляє пресслужба ДУ Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ.

Кашлюк – це вкрай заразне захворювання дихальних шляхів, викликане бактерією. Кашлюк легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят.

Першими ознаками кашлюку є помірний жар, нежить, кашель, який, як правило, переходить у судомний кашель. У немовлят це може супроводжуватися періодами тимчасового припинення дихальних рухів (апное). Пневмонія є відносно поширеним ускладненням від кашлюку, рідше виникають конвульсії і ураження головного мозку (енцефалопатія). Симптоми, зазвичай, з’являються через 7-10 днів після інфікування.

Запобігти кашлюку можна завдяки вакцинації. Відповідно до національного календаря щеплень, вакцинувати дітей для профілактики кашлюку необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців (чотири щеплення).

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі