test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі жінка змушена утримувати батька, який не утримував її

40-річна криворіжка звернулася до суду з позовом про звільнення від обов’язку утримувати батька. Наразі чоловік досяг пенсійного віку, отримує 4 100 гривень пенсії та має нестабільне здоров’я, тому потребує додаткових витрат.

Проте в молоді роки він не проживав із донькою з її 5-річного віку. Дівчинку виховувала й ростила бабуся за материнською лінією. Батько взагалі не цікавився її життям, успіхами, проблемами, не надав ніякої допомоги, уникав морального й фізичного піклування.

Як відомо, відповідно до ч.1 статті 202 СК України повнолітні дочка, син зобов`язані утримувати батьків, які є непрацездатними і потребують матеріальної допомоги.

За положеннями ч.1 статті 204 СК України дочка або син можуть бути звільнені судом від обов`язку утримувати матір, батька та обов`язку брати участь у додаткових витратах, якщо буде встановлено, що вони ухилялися від виконання своїх батьківських обов`язків, не сплачували аліменти на утримання дитини, що призвело до виникнення заборгованості.

Що стосується звернення позивачки, то, на думку судді Жовтневого районного суду, вона не довела факту потреби надання нею матеріальної допомоги відповідачу, а встановлені судом обставини виключають можливість застосування ч.1 статті 202 СК України щодо припинення обов`язку відповідача утримувати свого батька.

Таким чином, позовні вимоги  доньки до батька про звільнення від обов`язку утримувати батька суд залишив без задоволення.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі