asd

Всі новини про життя міста

У Кривий Ріг і візитом прибув Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех (фото)

15 лютого у Кривому Розі, за участю Посла Чехії в Україні, представників Уряду Чехії, 30 провідних чеських компаній, керівництва Кривого Рогу, 100 компаній великого та середнього бізнесу міста, пройшов масштабний B2B бізнес-форум «Чехія-Кривий Ріг». У рамках Форуму були розглянуті питання взаємодії Чеської республіки і Кривого Рогу по програмі Європейського Союзу з відновлення України.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої політики.


 
Перед початком бізнес-форуму керівництво міста та голова Ради оборони Олександр Вілкул провели зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Радеком Пехом, Урядовим уповноваженим у справах відбудови України Томашем Копечним, представниками Уряду Чехії.
 
На зустрічі було відзначено, що Кривий Ріг має заслужену довіру серед міжнародних партнерів. Крім того, у ході розмови було підкреслено, що сьогодні Кривий Ріг – це «місто-фортеція», у якому повністю збережено роботу міської інфраструктури, комунальних підприємств, соціальних служб.
 
Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех зазначив:

«Чеська республіка майже рік тому вирішила сконцентрувати свої заходи щодо реконструкції саме на Дніпропетровщині. Кривий Ріг — найбільш важливе місто не лише у регіоні, це — найпотужніший промисловий центр усієї України. Ми хотіли би зробити свій внесок у такі галузі, як машинобудування, водне господарство (водопостачання), транспорт та енергетика. Але ми також відкриті до співпраці та розвитку співробітництва у інших галузях. Це – лише наш перший крок. Ми впевнені, що чеські компанії знайдуть тут не просто партнерів, а й друзів, а згодом така кооперація лише посилюватиметься і ми зможемо задіяти ще більше чеських компаній».



Уповноважений Уряду Чеської Республіки з питань відновлення України Томаш Копечний повідомив:

«Загалом, з початку повномасштабної війни це, історично, найбільша чеська делегація. І, історично, найбільша чеська  делегація, взагалі, до Кривого Рогу. Нас надзвичайно надихнули результати зустрічі від представників чеського посольства. Ми знаємо, що Кривий Ріг  це – великий металургійний центр з яким  Чеська республіка також  співпрацювала. Кривий Ріг є справжнім серцем – економічним, промисловим та інноваційним не лише для Дніпропетровського регіону, але й для всієї України. Тому логічним є поєднати компанії Чехії та місцеві компанії. Сьогоднішня місія це – лише початок, тому  що в найближчі місяці сюди щомісяця буде приїжджати якась місія з певним проєктом чеського Уряду за підтримки чеського Посольства».


На Форумі було презентовано перспективні напрямки співпраці Кривого Рогу та Чехії. Серед них:

  • проєкти відновлення критичної інфраструктури (централізоване водопостачання та теплопостачання);
  • реабілітація військових;
  • будівництво дитячої лікарні:
  • проєкти з енергоефективності (встановлення блочних);
  • термомодернізація закладів освіти та медицини (44 заклади освіти та 20 закладів охорони здоров’я;
  • децентралізація електропостачання;
  • розвиток проекту «Індустріальний парк «КРИВБАС»;
  • будівництво житлового фонду для кризових випадків;
  • будівництво житла для ВПО, тощо.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі