asd

Всі новини про життя міста

Умів бачити красу довкола. На війні загинув захисник із Кривого Рогу Євгеній Шидловський

Пішов за вічний небокрай захисник із Кривого Рогу Євгеній Шидловський. Воїн отримав смертельні поранення в с. Новодмитрівка Херсонської області. Чоловік гідно боронив Вітчизну від загарбників, а в перервах між боями займався улюбленою справою – фотографував українські пейзажі.

До війни Євгеній працював машиністом тепловоза у залізничному цеху № 2. Цій професії він присвятив 17 років життя. Перевозив тепловозом гарячі сталеві злитки вагою 80 тонн. Криворіжець виховував 12-річного сина Єгора, захоплювався фотографією, любив подорожі і свій ріднокрай. На світлинах воїна-митця були майстерно вихоплені світанки, барвисті луки, граційні олені, чудернацькі комахи, різноманіття українського птаства. Фото Шидловського можна переглянути тут.

Сумують за Євгенієм колеги, які його любили й шанували.

«Роботу у цеху ми з ним розпочинали разом, стажувалися, засвоювали необхідну інформацію, техніку. Євгеній був дуже активною людиною, встигав багато та робив все якісно. Багато хто з колег може згадати про туристичні походи з ним, про душевні вечори біля багаття, про дослідження визначних місць Криворіжжя, про походи Україною і не тільки. Також він захоплювався фотосправою – дуже любив фотографувати українську природу, майже ніколи не випускав із рук фотокамеру. Дуже гірко визнавати, що від нас ідуть такі чудові люди. Його синові буде ким пишатися і на кого рівнятися, – згадує Дмитро Колесник, начальник ЗЦ № 2.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі