asd

Всі новини про життя міста

Уродженець Кривого Рогу заробляв на життя знищенням природи

Щодо особи підсудного, то достеменно відомо, що чоловік ледь закінчив 8-м класів, не є військовозобов’язаним та проживає у громадянському шлюбі. Офіційно працевлаштований монтажником на приватній фірмі, але ладен виконувати будь-яку роботу, яка приносить дохід.

Таким чином він і зголосився на пропозицію малознайомого чоловіка пиляти дерева у лісопосадці. Фігурант справи зайвих питань не ставив, а тому 3 червня 2022 року взяв видані йому замовником 4 бензопилки марки STIHL, сів у машину й поїхав на об’єкт.

Виявилося, що спилювати зелені насадження потрібно було на території Лозоватської сільради – у лісосмузі поблизу села Надія Криворізького району.

Саме туди й були викликані працівники поліції, щоб перевірили законність знищення сироростучих дерев. Звичайно, у лісоруба не було ніякого спеціального дозволу, який посвідчується відповідними документами (лісорубним квитком тощо), виданим уповноваженою особою.

Проте зловмисник встиг  знищити дерева у корі, біля шийки кореня діаметром від 10 – 71 см, у кількості 17 штук, загальною вартістю – 268 368,68 грн, а також для зручності, умисно розпиляв частину стовбурів даних дерев на окремі колоди.

Дії затриманого суд кваліфікував за ч. 4 ст. 296 КК України, за ознаками незаконної порубки дерев у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки.

20 грудня 2023 року Криворізький районний суд Дніпропетровської області визнав чоловіка винуватим у пред`явленому обвинуваченні та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років, але з іспитовим строком на 2 роки.

Конфісковані 4 бензопили було вилучено в дохід держави.

Цивільний позов до обвинуваченого у вказаному кримінальному провадженні не подавався.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі