Всі новини про життя міста

Усім ніс світло. У боях на Донеччині загинув воїн з Криворіжжя Юрій Прудко

На щиті повернувся додому криворізький захисник Юрій Прудко. Герой із 2014 року боронив нашу землю від загарбників. 30 квітня 2024 року він загинув у боях за Лиман на Донеччині. 

Побратими називали його «Світлячок». Влучне псевдо обрав на фронті собі й сам Юрко.

Хлопець народився на Херсонщині, потім родина переїхала на Криворіжжя. Здобував освіту в ПТУ № 46, працював приватним підприємцем.

У 2014 році захищав незалежність нашої Батьківщини на Донбасі, боронив Донецький аеропорт. З початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем до ТРО, пізніше був призначений оператором ІІ взводу протитанкових ракетних комплексів в/ч А 1962. За хоробрість та самопожертву нагороджений медаллю «За заслуги у важких боях» та хрестом 60-ї ОМБр.

«Юро, ти дійсно був світлий, безвідмовний, тобі боліло за сім’ю, країну і тому ти був воїном ще в АТО, а потім і 24-го лютого без вагань пішов у військкомат. У Координаційному центрі ГО «Набат Кривбас» ти бував як удома. Все мене тролив за чайник, мовляв, пора вже сучасну кавомашину поставити. І в зернах кава краща, ніж розчинна, і ми багато сміялися з тобою. Одного дня залетів, заніс кавомашину і цілий пакунок кави в зернах. Дуже тоді поспішав, біг, бо чекала машина….туди….де війна йшла без нього два дні…. З того часу кава в зернах завжди у мене є», – згадує бійця заступниця керівника ГО «Набат Кривбас» Тетяна Куц.

Поховали Юрія на рідній землі Криворіжжя. Живим коридором, прихиливши коліна, провели земляки Героя в останню путь.

«Світлий спомин про Юрія назавжди викарбується в наших серцях, адже пам’ять – сильніша за смерть», – написали на сторінці Лозуватської сільської ради.

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі