Всі новини про життя міста

В Кривому Розі на анонсованих як інклюзивні тротуарах встановлено стовби та бордюрні камні: як пройти чи проїхати? (відео)

Чиновники Кривого рогу відзвітували «на телекамеру» про масштабну тротуарно-дорожню реконструкцію – з акцентом на створення інклюзивного простору. В свою чергу криворіжці з інвалідністю показали, як воно все насправді.

На вулиці Дніпровське шосе проводять дорожні роботи – ремонтують тротуари. Як запевняють чиновники – «створюються умови для комфортного пересування людей на інвалідних візках».

По факту – на вже огороджених бордюрними камнями та відсипаних щебенем реконструйованих тротуарах ширина для проїзду складає 40-50 см. Це – катастрофічно мало для пересування.

На цьому «ляпі» та іших недоліках реконструкції акцентують увагу представники ГО «Рух без меж», котра займається питаннями інклюзивності в Кривому Розі:

«Новий тротуар по-криворізьки – два боки одного ремонту.

Департамент розвитку інфраструктури міста – ДРІМ відзвітував про масштабні ремонти автодоріг і тротуарів. Було би дивно, як би обійшлося без скарг до нашої організації з боку пильних громадян. 17 березня, наші представники побували на вул. Дніпровське шосе, де керівник робіт показав майбутній широкий тротуар, закладені заниження бордюрного каменю і всяко запевнив у дотриманні будівельних норм. Див. фото у першому коментарі.

А ось на відео — те, що лишилося поза нашої уваги. Судячи з усього, і поза увагою проектантів, контролюючих органів, комітетів, директорів департаментів, голів і їх в.о. Ви бачите на кадрах дев’ятиповерхівки, зупинку, жвавий рух. Чи потрібна була підвищена увага до безпеки пішоходів? Так. Чи стосується це Кривого Рогу?..».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі