today-is-a-good-day

Всі новини про життя міста

В останню путь у Кривому Розі провели військового Артема Мазикіна, який віддав своє життя під час захисту Донеччини

20 березня в нашому місті простилися ще з одним мужнім чоловіком, котрий тривалий час виборював свободу України. Артем Мазикін загинув 15 березня під час ворожого артилерійського обстрілу. Нещодавно криворіжець одружився, та вже спочиває на Центральному кладовищі.

Вдень 20 березня розпочалась жалобна панахида за Артемом Мазикіним. Труну з тілом полеглого воїна доставили одразу до місця його останнього спочинку – на Центральне кладовище. У секторі почесних поховань зібрались рідні та близькі військового, друзі, знайомі, колишні колеги по роботі та бойові побратими. 

Священнослужитель провів церемонію відспівування, а потім почесна варта здійснила три постріли холостими набоями в небо. Присутні простилися з криворіжцем та його тіло передали землі. 

«Ось у відпустку приїжджав, і все було добре. Добрий і чуйний він був, завжди всміхнений. Він не розповідав, що там. Ніколи нікого в біді не залишав, допомагав, чи міг», – відмітила сусідка пані Лариса.

«Він був найкращим у своїй професійній справі. Ми його пам’ятаємо та ніколи не забудемо. Він був майстер своєї справи, виконував всі поставлені завдання. Це – велика втрата. В кожному бою він був хоробрим і відважним, як і всі ми, він завжди закликав йти вперед. Він нам давав сподівання. Дуже шкода..», – розповів товариш по службі полеглого воїна пан Денис.

Артем Мазикін долучився до протистояння ворогам у 2020 році, саме тоді він підписав контракт і долучився до лав ЗСУ. Він служив у 25-й повітрянодесантній бригаді. Стати військовим його надихнув батько, котрий воював в Афганістані та в зоні проведення АТО в 2014 році. Повномасштабне вторгнення 22-річний криворіжець зустрів вже на фронті. Весь час чоловік перебував на східному напрямку.

15 березня життя Артема Мазикіна обірвалось через ворожий артилерійський обстріл. Хлопець їхав у машина та її помітив російський дрон. Лише у лютому військовий приїжджав до міста у відпустку. Саме тоді він одружився з коханою дівчиною, з котрою після нашої перемоги вони планували народити дітей. У Артема Мазикіна залишились батьки та дружина.

Висловлюємо щирі співчуття стосовно загибелі Артема Мазикіна, а також вдячність за його патріотизм та сміливість.

Джерело: one.kr.ua

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі