test

Всі новини про життя міста

Як у Кривому Розі із покупця чоловік став продавцем наркотиків

Безробітний уродженець Лозуватки, маючи інтерес до наркотичних засобів, спочатку став учасником групи  Coza Nostra Mafia у мобільному додатку Telegram. У ній він без особливих потреб замовляв метадон, а отримував його через послугу «закладок».

Оскільки він уже був постійним клієнтом, то 27 вересня минулого року отримав повідомлення від абонента з підписом Charles Lucky Luciano. Адресант представився модератором даної групи та запропонував займатися збутом наркотиків. Щодо зарплатні, то пообіцяв платити за 1 «закладку» 20 гривень.

Фігурант справи погодився, і вже наступного ранку отримав адреси для вилучення товару – метадону, та розміщення їх у визначених місцях по місту. 

Так, 1 жовтня о 9:00 біля рожевої стіни в кущах він забрав 30 паперових згортків із вмістом полімерних згортків чорного кольору.

Однією адресою для «закладки» був пеньок від дерева. Але під час процедури схову його помітили перехожі та стали самотужки затримувати. Проте зловмиснику вдалося втекти, а залишений ним пакунок вилучити.

Експертиза підтвердила, що всередині знаходилася наркотична речовина масою 0,1361 г.

Також слідством було встановлено, що за добу підозрюваному вдалося виконати замовлень – розмістити «закладки» у 15 місцях. Пересувався містом зловмисник на власному автомобілі Daewoo Lanos. Його все ж було затримано, а 27 жовтня він підписав угоду з прокурором.

26 березня 2024 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу ухвалив рішення визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 307 КК України, та призначити йому узгоджене сторонами покарання – 4 роки позбавлення волі, але з випробуванням 2 роки.

Також суд зобов’язав підсудного сплатити близько 10 000 гривень за проведені експертизи вилучених речовин.

Що стосується автомобіля, документів та мобільного телефона,  то їх повернуто власнику.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи