test

Всі новини про життя міста

Як вступити у виш у Словаччині та чому варто вибрати саме цю країну?

ВНЗ Словаччини надають українцям чудову можливість здобути європейську освіту. Ви можете навчатися безкоштовно в державних ВНЗ, якщо виберете навчання словацькою мовою. У приватних навчальних закладах вартість освіти також є доступною, оскільки порівнюється з цінами на навчання в Україні. Чи бажаєте спробувати свої сили в здобутті європейської освіти в Словаччині? Якщо так, тоді читайте далі — ми розповімо детальніше про те, як успішно вступити у ВНЗ та який заклад краще вибрати.

Що потрібно для зарахування у вищий навчальний заклад Словаччини?

Університети країни не мають особливих вимог для вступу. Основна умова – це добре володіння словацькою мовою, якщо ви плануєте навчатись безкоштовно в державному університеті. Це цілком логічно, оскільки навчання проводиться словацькою, а отже, студент повинен розуміти викладача. Якщо ж ви вирішите навчатися іншою мовою (наприклад, англійською), тоді за освіту доведеться платити.

Вступ до університетів у Словаччині можливий одразу після закінчення середньої школи за умови наявності атестата про повну загальну середню освіту. Якщо ви закінчили бакалаврат в українському університеті, це не стане перешкодою для вступу до словацького вишу на магістратуру. Мало того, у Словаччині, як і в інших європейських країнах, діє принцип перехресного вступу – вас не обмежують у виборі спеціальності відповідно до диплома бакалавра. Тобто ви можете вступити на магістратуру за іншою спеціальністю, яка вам до вподоби. Після закінчення магістратури ви також можете продовжити навчання на докторантурі.

Хочете вступити до вишу, але не знаєте, з чого почати? Зверніться в компанію Educate Agency https://educate.agency/, яка допоможе зібрати пакет усіх необхідних документів, подасть заявки до університетів на вибрані вами спеціальності та супроводжуватиме вас під час усього періоду вступу та навчання.

Чим приваблює українців навчання в Словаччині?

Ця європейська країна має безліч вишів із широким спектром спеціалізацій, де працюють виключно висококваліфіковані викладачі. Крім того, ВНЗ оснащені сучасною матеріально-технічною базою для комфортного навчання та здобуття практичних навичок. Словацькі університети для українців — один із найкращих варіантів ще й тому, що мова стилістично схожа на українську, а отже, вивчити її не дуже важко. А також додатковим бонусом є те, що Словаччина — відносно бюджетна країна для проживання. Тут здебільшого доступні ціни на продукти та оренду житла. 

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи