asd

Всі новини про життя міста

Яку допомогу можуть отримати багатодітні родини в Кривому Розі?

В місті мешакає понад 4 тисячі родин, в котрих виховується троє та більше дітей. Це – багатодітні родини. Згідно з чинним українським законодавством вони мають право на різноманітні види матеріальної допомоги.
Нарахування та виплата допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, відбуваються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2019 № 250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям» зі змінами.
Для оформлення допомоги один з батьків, з яким постійно проживає дитина, надає до районного управління праці та соціального захисту заяву, що складається за формою, затвердженою Міністерством соціальної політики України, а також – копії таких документів:

  • посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);
  • свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів);
  • у разі досягнення дитиною з багатодітної сім’ї шестирічного віку подається посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу).
    Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-ти річного віку включно. Розмір допомоги – 2100 грн.
    Згідно з пунктом 9 Порядку, затвердженого вищевказаною постановою, у разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.
    Для отримання додаткової інформації, телефонуйте за номером: 098-360-20-04.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі