asd

Всі новини про життя міста

«Заплатіть, бо сяде!»: у Кривому Розі вирок отримала шахрайка, яка через шок виманювала гроші

Маючи за плечами досвід шахрайського виманювання грошей, уродженка Миколаївської області  майже цілий рік жила за рахунок коштів, які їй перераховували довірливі люди.

Зловмисниця діяла зухвало й упевнено, а суми щоразу змінюванала, як, власне, і легенди, за допомогою яких і видурювала гроші. На жаль, слідство й суд не з’ясували, звідки у підсудної з’являлися телефонні номери та інформація про рідних жертв.

Так, наприклад, 4 січня 2023 року о 13:27 шахрайка зателефонувала до однієї жінки й представилася слідчою. Далі декілька незрозумілих слів – і суть: донька потрапила в ДТП, збила дитину, необхідно 18 000 гривень. О 13:58 на рахунок злодійки чотирма платіжками була зарахована ця сума.

19 січня о 17:00 на гачок обману попалася пенсіонерка, якій шахрайка за допомогою штучних перешкод у слухавці представилася її онукою й попросила терміново 12 000 гривень. О 18:53 бабуня через відділення нової пошти ТОВ «НоваПей» переказала названу суму.

Розуміючи, що план спрацьовує, апетити зловмисниці підвищувалися. Так, 17 лютого о 12:54 вона вже набирала номер чоловіка, який почув наступне: його донька в магазині Одеси штовхнула дитину і травми такі, що поклали в реанімацію. Донька під слідством і потрібно 50 000 гривень.

Чоловік відразу зізнався, що має на рахунку лише 3 000 гривень, проте вже через годину 6-ма платіжками переказав 29 500 гривень – скільки встиг зібрати за виділений йому час до 14:00.

Наступною жертвою стала мати чоловіка, якому терміново потрібні гроші, бо питання життя й смерті. 20 лютого о 12:50 була вимога на 47 000, проте жінка божилася, що має лише 4 800 гривень. Шахрайка погодилась і на цю суму.

Після того, як зловмисницю було викрито, вона щиросердно каялася й вину свою визнавала в повному обсязі. Прикметно, що на суд ніхто із потерпілих не з’явився, та й цивільний позов не заявляли.

21 лютого Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив рішення визнати громадянку винною за ч.1 ст.190, ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України і покарав у вигляді 2 років обмеження волі, але з випробувальним строком 3 роки.

Злодійка із зали суду пішла додому.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі