asd

Всі новини про життя міста

Запросила на побачення: у Кривому Розі дві жінки пограбували довірливого чоловіка

Дві жінка, одна з яких багатодітна мати з кількома судимостями, вирішили скористатися довірливістю свого знайомого. Знаючи про його матеріальні статки, вони розробили план, який успішно реалізували.

Так, одна із них, незаміжня, 15 серпня 2022 року зателефонувала криворіжцю й запросила його на побачення у досить «романтичне» місце – посадку між об`їзною дорогою та мікрорайоном Східний-1. Коли той прийшов, то панянки заговорили його, відволікли увагу, а потім поцупили з кишені шортів гаманець.

Пізніше потерпілий заявить у поліції, що в шкіряному портмоне знаходилися його пенсійне посвідчення, карта криворіжця, картка польського банку, посвідчення водія, картка «ПриватБанку», картка «Монобанку» та грошові кошти в сумі 2 000 тисячі гривень. Та й власне гаманець коштував 533,33 гривень.

У той же вечір зловмисниці відправилися в магазин і накупили за чужий рахунок продуктів на суму 2 500 гривень. Потім з карток зняли готівку: спочатку 7 400 гривень, а в іншому банкоматі – 17 500 гривень. Загальна сума збитків становила 29 933, 33 гривень.

Особи злодійок встановили, а після досудового слідства вони потрапили на лаву підсудних. Перед суддею підозрювані каялися та просили строго не карати.

Стосовно багатодітної жінки було встановлено, що вона перебуває на обліку в лікаря-нарколога, а за місцем проживання характеризується задовільно, а трьох дітей доглядає. Їй було призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років.

Друга фігурантка теж проходила лікування від опіоїдної залежності, на момент вироку офіційно ніде не працювала. Її суд визнав винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, але з іспитовим строком в 1 рік.

Також обидні повинні сплатити на користь держави по 377 грн. 56 коп. за проведену експертизу.

Щодо речових доказів – викрадених документів та карток, то їх разом із гаманцем повернуто власникові.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі