asd

Всі новини про життя міста

Криворіжці цікавляться: Як оформити закордонний паспорт дитині, котра перебуває за кордоном?

З початком повномасштабної війни в Україні багато криворізьких сімей з дітьми виїхали за кордон. На той час не у всіх дітей були оформлені закордонні паспорти. Тому наразі актуальним серед замовників паспортних послуг Центру «Віза» («Центр Дії») стало питання: Як оформити закордонний паспорт дитині, котра перебуває за кордоном?

Перелік документів, необхідний для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитині:

– свідоцтво про народження;

– паспорт громадянина України одного з батьків, того хто подає документи;

– фотокартка 10х15 см (для дітей до 12 років);

– якщо один з батьків іноземець – довідка про реєстрацію дитини громадянином України.

При оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитині, котра не досягла 12-річного віку, на безконтактний електронний носій не вносяться відцифровані відбитки пальців рук, тому батьки надають одну кольорову фотокартку дитини, розміром 10х15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення дитини, при цьому приступність дитини не потрібна.

Але, якщо ж дитині від 12 до 16 років, її присутність при оформленні закордонного паспорта є обов’язковою, оскільки необхідно проходити процедуру сканування відбитків пальців рук. В такому випадку, для оформлення закордонного паспорта, один з батьків разом з дитиною може звернутися до Посольства України в країні перебування.

Подати документи для оформлення закордонного паспорта дитині до 16 років може тільки її законний представник: один з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інший законний представник визначений чинним законодавством.

Виключенням є одночасне оформлення першого паспорта громадянина України та закордонного паспорта при досягненні 14-річного віку: в цьому випадку документи на оформлення паспортів дитина подає самостійно.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі