asd

Всі новини про життя міста

Кривий Ріг 13-й в рейтингу екологічно забруднених міст України (фото)

В місті систематично здійснюють моніторинг якості атмосферного повітря.
Так, за наданою міським управлінням екології інформацією, відповідно до щомісячного бюлетеня Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря міста Кривий Ріг в вересні 2023 року порівняно з вереснем 2022 року збільшились середньомісячні концентрації пилу та діоксиду сірки. Тобто, за індексом забруднення атмосферного повітря (ІЗА) рівень забруднення у вересні цьогоріч характеризується як високий, найвищий на стаціонарному посту №7 (ІЗА – 10,13).
Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, за І півріччя 2023 року комплексний індекс забруднення атмосфери (КІЗА) по місту Кривий Ріг склав 6,1. Таким чином, в рейтингу міст України Кривий Ріг займає 13 місце за показником КІЗА. До речі, за підсумками 2022 року КІЗА по місту Кривий Ріг складав 8,8.
Порівнюючи 9 місяців 2023 року з аналогічним періодом 2022 року, екологи відмічають зниження середньомісячних концентрацій діоксиду азоту на 25 %, пилу – 23%, оксид азоту – 20% та формальдегіду – 14%.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі