asd

Всі новини про життя міста

«Похресникам на подарунки»: у Кривому Розі суд з’ясовував, як поліцейський  отримував хабар 1 000 доларів США

У лютому 2021 року в лісопосадці під Кривим Рогом було затримано трьох чоловіків, які спилювали дерева на дрова. Виявилося, що один із них є власником автівки, причепа та бензопил, а інші двоє – його помічниками.

Під час оформлення речових доказів та матеріалів щодо правопорушення, затриманому фігуранту справи один із працівників поліції «натякнув», що вирішити усі питання можна через кабінет на той час виконуючого обов’язки начальника відділення поліції № 8 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Наступного дня підозрюваний о 9:00 уже стояв під кабінетом керівника поліції у м. Апостолове. Далі він зайшов, привітався, сказав про свою справу, а потім, нібито начальник написав на листочку 1$, показав і спалив.

Фігурант вийшов із кабінету i попрямував до пункту обміну валюти, де придбав 1 000 доларів США. Із цією сумою він повернувся в кабінет начальника поліції й залишив там валюту. Вийшов – і був затриманий за дачу хабаря.

У перші хвилини підозрюваний на питання, що це за гроші, повідомив: «Приніс, щоб начальник купив похресникам подарунки. Маю нехрещених дітей, тому хочу брати його за кума».

Суд першої інстанції 30 січня 2024 року виніс рішення стосовно підсудного: громадянина визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369-2 КК України, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 20 400 гривень 00 копійок, які потрібно сплатити протягом 1 року.

Також Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу зобов’язав підсудного сплатити на користь держави процесуальні витрати за проведення експертизи в сумі 980  гривень 70 копійок.

Що стосується речових доказів у справі, то мобільний телефон «Айфон-6» вирішено повернути власникові, а валюту – конфіскувати в казну держави.

За законом, вирок може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі