Всі новини про життя міста

Понад 2 тис родин області отримали компенсацію за програмою «єВідновлення»

На Дніпропетровщині понад 2 тис власників пошкоджених осель отримали компенсацію за державною програмою «єВідновлення». Загалом на більш ніж 114 млн грн. Сформовано вже й 16 сертифікатів на нове житло. Триває підготовка до опалювального сезону. Правоохоронці виявили 177 порушників нересту.

Заступник начальника ОВА Юрій Яндульський розповів про новини регіону.

«Протягом тижня ворог не припиняв терор Дніпропетровщини. Цілив ракетами, дронами різних типів, артилерією. Гучно було в кожному з районів. Найбільше дісталося Дніпровському, Синельниківському, Нікопольському. На жаль, 9 людей загинули. Близько півсотні – постраждали. Понівечена цивільна інфраструктура», – зазначив Юрій Яндульський.

В області вже готуються до наступного опалювального сезону. Робота кипить на всіх теплопостачальних підприємствах.

«Співпрацюємо з міжнародними організаціями та гуманітарними місіями щодо постачання генераторів, обладнання, труб. Вже отримали допомогу Нікопольский, Криворізький, Дніпровський та Кам’янський райони. Дякуємо представникам ЮНІСЕФ, ПРООН та Німецькому уряду за неї», – розповів заступник очільника області.

В енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян. На Криворіжжі обмеження споживання для промисловості  продовжують діяти цілодобово. Мешканців просять заощаджувати електрику. Особливо в період з 19.00. до 22.00.

«Додала клопоту і погода. 21 квітня внаслідок злив та шквального вітру на Дніпропетровщині сталися обриви електроліній. Без світла залишилися десятки тисяч осель. Майже всі райони області постраждали від негоди. Впродовж доби енергетики полагодили електромережі. Повернули світло у домівки понад 23 тис родин», – сказав Юрій Яндульський.

За минулий тиждень аварійні бригади повернули світло для понад 36 тис сімей у 17 населених пунктах, чиї домівки залишилися без електропостачання через обстріли.

Область долучилася до програми DREAM. Це державна електронна екосистема. «Єдине вікно» для всіх проєктів відбудови та модернізації в Україні. Платформа забезпечує їх прозору та ефективну реалізацію.

Свої плани розвитку вже додають до системи 37 громад Дніпропетровщини.

З 1 квітня на водоймах області тривають обмеження рибальства через нерест. За цей час Дніпропетровський рибоохоронний патруль провів 325 рейдів. Затримав 177 порушників. Вони нанесли збитків рибному господарству на понад 4 млн грн.

Державні інспектори вилучили майже 1,5 тис кг незаконно добутих водних біоресурсів та 281 одиницю заборонених знарядь лову.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
3 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ворон
17 днів тому

– Допомога Україні від США – це лише черговий етап і треба працювати над тим, щоб вона не стала останньою. Що буде робити влада?

– У звіті Держдепу США про права людини на підконтрольній Україні території перераховуються проблеми з правами людини – від порушення свободи слова до вищого рівня корупції у владі. Які висновки повинна зробити Україна? Але Україна попри це отримує допомогу від США. Вони дали допомогу державі, але не збираються закривати очі на дії влади?

– Відмова МЗС видавати паспорти як спроба тиску на ухилянтів та порушення Конституції. Чому чиновники виправдовують це словами про справедливість? Що вище – справедливість чи закон? Чи допоможе це виправити ситуацію з мобілізацією?

– Глобальна економічна війна США – Китай! Електроавтомобілі, Тікток, санкції проти банків. До чого це може призвести, якщо дивитися через призму нашої війни і як буде відповідати Китай?

Сірко
17 днів тому

Спочатку вони (КЛОУНИ),відкривають корупційний магазин, через який купа ухилянтів купує виїзд по системі “Шлях” або через дозволи інших державних органів і втікає за кордон. Десятками тисяч
Далі вони починають звинувачувати втікачів у відсутності патріотизму і без законних підстав та без попередження закривають їм доступ до консульських послуг.

Потім вони будуть бідкатись через купу судових позовів, в тому числі в ЄСПЛ. Бо наразі закрили доступ до консульських послуг не тільки ухилянтам, а всім, включно з громадянами, які перебувають за кордоном на тривалому лікуванні, з особами з інвалідністю та громадянами, що доглядають за особами з інвалідністю, батьками-одинаками неповнолітніх і так далі.
Але ж ЗЕвлада у нас, як завжди, робить все правильно. І вобше, треба слухатись, бо так треба. А що стало причиною, то, як писали на футболках – “Маю право на помилку”. Особливо після підрахунку хабарів….

Буковель-оманский
17 днів тому

Прозріваю:
Слуги Зеленського швидко «віддячили» Штатам за розблокування допомоги Україні, паралізувавши контроль коштів навіть до підпису Байденом.

Вчора Рада звільнила з посад 7 членів Рахункової палати. Бо у тих сплив термін придатності. Залишились виключно люди Зеленського на чолі із скандальною сусідкою з Кривого Рогу Піщанською. Ті самі, проти призначення яких категорично проти були члени Великої сімки.
Але й тих 5 членів РП недостатньо для ухвалення рішень. Бо для кворуму потрібно 2/3 від повного складу Рахункової – а їх всього має бути 13 людей.

Виходить, що головний контролюючий за використанням коштів орган просто паралізований. От тупо нема більше можливості перевіряти, як дерибанять гроші українців чи партнерів. Тепер можна яйця не по 17грн, а по 170 грн – нікому буде викрити цей бардак.

Ясно, що провладні гниди намагаються підім’яти найсмачніші потоки. Але ж майте хоч крихту інстинкту самозбереження: від допомоги партнерів залежить виживання усіх українців і держави в цілому.

Тепер чекаємо реакції наших партнерів і швидкої реформи відбору членів Рахункової Палати. Але цей процес займе щонайменше кілька місяців, тож наступні тижні нескінченні потоки потечуть в чиїсь кишені.