Всі новини про життя міста

У Кривому Розі звільнений у запас військовий лякав гранатою біля «АТБ»

До повномасштабного вторгнення чоловік працював у ПрАТ «Суха Балка» на посаді прохідника, звідки й був мобілізований до лав ЗСУ. На війні став бойовим медиком аеромобільного батальйону, але у січні 2024 року був звільненим з військової служби у запас за підпунктом «б» (за станом здоров`я) та зарахованим до оперативного резерву.

Чоловік приїхав додому із «трофеєм» – корпусом гранати М67 з маркуванням «DAZ 21CO22-014» із запалом типу М213. Цей боєприпас він носив із собою в кишені куртки та ще й хизувався цим у громадських місцях.

Інцидент стався 11 лютого 2024 року, в період з 21.30 год. до 21.45 год. біля входу до супермаркету «АТБ» по вул. П. Дорошенка в Довгинцівському районі. Саме там військовий демонстрував перехожим свою гранату. У відповідь свідомий громадянин повідомив про вказаний факт до поліції, зателефонувавши на лінію «102».

На місце пригоди прибув екіпаж інспекторів, а фігурант справи, побачивши копів, став тікати дворами житлових будинків, де й викинув заборонений предмет.

У ході переслідування та в присутності двох понятих гранату було знайдено й вилучено, а порушника затримано. Чоловіка звинуватили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 263 КК України, а саме: носіння, придбання вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

17 квітня 2024 року Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу покарав військовослужбовця у виді штрафу в розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, шо складає 34 000 гривень.

Також суд ухвалив рішення стягнути з підсудного на користь держави: 3 786 грн. 40 коп. в рахунок відшкодування витрат на проведення судової вибухово-технічної експертизи.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
3 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ворон
18 днів тому

є фото як зам хряка стефанчука просто спить(!!) в креслі під час роботи в Верховний радиі!!
Не береже себе, день і ніч про народ думає. Немає часу ні поїсти, ні поспати…

Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні:
“Конституція і закон передбачають свободу вираження думок, але влада не завжди дотримувалася цих прав. Наприклад, телемарафон дотримується урядової лінії у висвітленні війни”, — йдеться в документі.
До “чорного списку” марафону потрапили спікери, які критикують уряд.

“Національний телемарафон – платформа каналів, які дотримуються урядової лінії щодо репортажів про війну – забезпечив безпрецедентний рівень контролю над телевізійними новинами у прайм-тайм. Більше того, деякі ЗМІ повідомили про відсторонення від контрактів на наземне мовлення та тиск з боку Офісу президента ще навесні 2022 року…”