asd

Всі новини про життя міста

Стало відомо, як у Кривому Розі суд покарав псевдомінера навчальних закладів

Нагадаємо, зранку 3 жовтня в Саксаганському районі проводили евакуацію з навчальних закладів, а все тому, що на лінію 102 надійшло повідомлення про мінування. Невідомий чоловік о 7:49 повідомив у поліцію про те, що в усіх школах закладено вибухівку й скоро пролунають вибухи.

Усі служби зреагували на таку заяву, невідкладно почали обстежувати ліцеї та гімназії. Паралельно правоохоронці вели слідчі дії – встановлювали особу зловмисника. Їм це вдалося дуже швидко.

Виявилося, що псевдомінером виявився працівник охоронної фірми «Спрут Сек’юриті». Він пояснив, що дійсно надав завідомо неправдиву інформацію, проте причину такого проступку пояснити не зміг.

У матеріалах справи так і записали: «…перебуваючи за місцем свого постійного мешкання, в квартирі, переслідуючи раптово виниклий злочинний умисел, спрямований на завідомо неправдиве повідомлення правоохоронним органам про підготовку вибуху, що загрожує безпеці громадян, з метою викликати занепокоєння, паніку та розгубленість серед працівників закладу освіти, створити обстановку загального страху, невпевненості населення, достовірно знаючи про те, що відомості щодо підготовки вибуху, не відповідають дійсності…»

Дії криворіжця кваліфіковано за ч.2 ст. 259 КК України за ознаками: завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей або іншими тяжкими наслідками, якщо об`єктами завідомо неправдивого повідомлення стали заклади освіти.

На період досудових дій та суду чоловік знаходився під домашнім арештом, також здав і свій паспорт для виїзду за кордон.

15 січня 2024 року Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу визнав громадянина винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4  роки, але з іспитовим терміном 2 роки.

Телефон VIAAN, з якого підсудний здійснив дзвінок в поліцію, суд розпорядився конфіскувати в дохід держави, а також сплатити за процесуальні витрати на залучення експерта та проведення трасологічної експертизи 2868 гривень.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі