asd

Всі новини про життя міста

Туристичне дослідження Норвегії: місто Берген очима криворізької студентки (фото)

Через війну мільйони громадян України вимушено стали мігрантами. Серед них й юна криворіжанка, котра продовжує онлайн-навчання у криворізькому виші.

Це – Юлія Уманська, студентка спеціальності «Туризм» 4 курсу групи ТУР-20 Криворізького педагогічного університету. Вона поїхала з Кривого Рогу до Норвегії, де продовжує своє  навчання дистанційно.

Вона поділилися своїм туристичним досвідом, враженнями від Норвегії та цікавими фактами про побут норвежців:

«Норвегія неймовірно гарна країна ти наче живеш серед природи усі ландшафти збережені, а інфраструктура під лаштована під них. Навіть коли їдеш у міському транспорті дивуєшся наскільки гарні краєвиди тебе оточують.

Перше місто яке мені довелося відвідати був Берген. По місту ходять автобуси та швидкісний потяг №1 та №2, маршрут №1 їде від аеропорту до родзинки Бергена, старовинної Ганзейської набережної, що оголошена ЮНЕСКО об’єктом Світової спадщини. Набережна велика, тут тобі і вид на гори, і на порт, і на милі яскраві будиночки, які доречи є магазинами та сувенірними лавкам, але ціни на продукцію з дуже великою націнкою. Поряд також знаходиться рибний ринок, це не просто ринок, а ще і ресторан. Обравши свіжі морепродукти вам можуть їх одразу і приготувати та подати. Окрім гарного виду тут ще є одна вражаюча атракція, яку ми і не одразу помітили. Піднявшись трохи вгору ми побачили вхід на фунікулер, тоді ми ще не знали яка краса нас чекає попереду.

Гора Fløyen яка є однією з найголовніших пам’яток Бергена. Піднятися на неї можна пішки по стежкам, а також на фунікулері, ми купили білет на підйом та спуск (22$ на двох), хоча спуститися стежками серед лісу та неймовірної природи набагато краще, тому рекомендую брати білет лише на підйом, а спускатися вже самостійно пішки.)) З гори Fløyen відкривається фантастичний панорамний вид на місто і на фіорд. На вершині є дитячий майданчик, туалет, місця прокату спорядження та місцеві кози)).

У Норвегії дуже велика популяція лебедів, у місті багато невеличких озер де можна зустріти качок та лебедів, людей вони не бояться їх навіть вийшло погодувати, але мабуть їм щось не сподобалося бо мене вкусили, невдоволено пощипляли та поплили.

Північне сяйво – це мабуть найдивовижна річ, яку можна побачити у Норвегії, і у Бергені воно теж буває, хоча північне сяйво тут не частий гість. Важливо пам’ятати, що північне сяйво повністю залежить від забаганок природи. А погода у Бергені не дуже приємна. Снігу взимку майже немає, проте дощ йде постійно (недаремно символом міста є парасолька). Часто буває густий туман який спускається з гір, які розташовані прямо у місті, і звичайно що розгледіти щось у небі майже не можливо.

Хоч, поки що я і не побачила усіх красот Норвегії, але лише одного міста хватило, щоб зрозуміти наскільки ця країна незвичайно гарна. Якщо у вас буде можливість я раджу усім відвідати цю країну, дуже багату на різноманітні туристичні об’єкти та атракції».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі