asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі меморіальною дошкою на рідному будинку вшанували пам’ять Героя Владислава Пожеребка (фото)

У будинку на бульварі Маршала Василевського народився і зростав Владислав Пожеребко – воїн ЗСУ, якому навіки залишиться 29 років. Хлопець без вагань добровольцем пішов до лав захисників, щоб боронити і звільняти Україну від окупантів.

На війні став стрільцем, помічником гранатометника у 128 ТРО. Тут же отримав від побратимів позивний «Грут».

Життя хороброго криворіжця ворожа куля обірвала 6 жовтня 2023 року у Старомайорському на Донеччині. Героя поховано на Алеї Слави у Кривому Розі. Нагороджено захисника нагрудним знаком «За заслуги перед містом» 3 ступеня.

Батько полеглого Едуард також наразі воює, на могилі він дав клятву гідно нести пам’ять про сина-героя до останнього подиху в цій війні.

13 лютого на будинку з’явилася меморіальна дошка на честь його героїчного жителя. На відкриття прибув голова Ради оборони міста Олександр Вілкул та його заступниця Вікторія Третяк, голова Покровської районної у місті Кривому Розі ради Андрій Соколовський, побратими захисника, капелани, колишні вчителі хлопця, рідні, друзі, місцеві жителі.

 Зі сльозами на очах батько воїна розповів про свого сина та подякував йому за вірність і героїзм. Разом із згорьованою дружиною він відкрив гранітну пам’ять про сина.

Раніше меморіальну дошку на честь Владислава Пожеребка було встановлено на фасаді Криворізької гімназії №41, де навчався Герой.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі