asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі осудили «спеціаліста» по ВАЗам

Незважаючи на те, що за кримінальні проступки уродженця села з Криворізького району посадили на лаву підсудних 2014 року й покарали тривалим строком ув’язнення з конфіскацією майна, чоловік все ж продовжив свою кепську діяльність.

Із тюрми він повернувся умовно достроково 2018 року, але на волі знову продовжив робити те, що умів – зламувати автомобілі ВАЗ та красти звідти цінні речі.

Орудував злочинець в Тернівському районі міста в нічний час доби. Підшукував «Жигулі», слідкував, щоб не було свідків і починав «працювати».

Так, 12 березня по вулиці Черкасова помітив ВАЗ 2109, дістав спеціальний інструмент із заточеною кромкою й безперешкодно віджав гумовий ущільнювач заднього лівого скла. Потім заліз у салон, звідки поцупив автомагнітолу та колонки, кейс з інструментами. Склав речі в рюкзак і втік. Сума збитку становила 1 850 гривень.

Подібним чином він обікрав ще 5 автомобілів протягом березня і квітня, а брав усе, що можна було продати: інструменти, програвачі, мультиметр, запасні колеса тощо.

Дані умисні дії чоловіка кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 КК України за ознаками таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого повторно, поєднаного з проникненням у сховище, вчиненого в умовах воєнного стану.

Обвинувачений в судовому засіданні вину в інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю, щиро розкаявся, пояснив, що дійсно в період з 12 березня по 24 квітня з метою наживи таємно викрадав майно потерпілих, проникнувши до салону автомобілів . Просив суворо не карати.

26 вересня 2023 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років 6 місяців у кримінально-виконавчій установі.

Строк вiдбуття покарання обраховувати з дати оголошення вироку, зарахувавши до строку покарання період перебування пiд вартою з 29 червня по день набрання вироком законної сили з розрахунку 1 день тримання під вартою за 1 день позбавлення волі.

Запобіжний захід до набрання вироком законної сили залишити попередній – тримання під вартою.

Стягнути з підсудного на користь держави процесуальні витрати: – за проведення судово-трасологічної експертизи 2 265,36 гривень, а за проведення судово-товарознавчої експертизи від 1 434 гривень.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі