asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі перевірили надання соцпослуг Мобільною соціальною службою з використанням автомобіля «Господарочка» (фото)

В. о. міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду у територіальному центрі одного з районів міста щодо надання соціальних послуг Мобільною соціальною службою з використанням автомобіля «Господарочка».

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.


 
У Кривому Розі для соціального захисту найбільш незахищених громадян функціонує розвинена мережа закладів соціального захисту – два Будинки милосердя, Будинок нічного перебування, Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та 8 Територіальних центрів.

У минулому році, в рамках пілотного проєкту Кривий Ріг було відібрано учасником Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Створення мобільної служби з обслуговування вдома одиноких непрацездатних громадян та паліативного догляду та натуральної допомоги» за підтримки Громадської організації «Ліга соціальних працівників України». Учасник проєкту – Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Тернівському районі отримав на благодійній основі вантажопасажирський автомобіль Fiat Ducato для організації роботи Мобільної соціальної служби з надання соціальних послуг «Догляд вдома», «Натуральна допомога».


 
«У рамках співпраці  з  міжнародною організацією «Програма розвитку ООН» (ПРООН) реалізуємо пілотний проєкт з надання нової комплексної послуги з  обслуговування вдома. Наш Тернівський терцентр отримав мікроавтобус, який оснащений необхідним інвентарем для надання цієї послуги.  Була сформована команда з числа соціальних працівників і з лютого 2024 року спецавтомобіль «Господарочка» розпочав роботу. Його послугами користуються люди, які перебувають на обслуговуванні у закладі і на сьогодні мобільна соціальна служба здійснила 32 виїзди, надала 359 соціальних послуг майже 350 мешканцям. Це – житлові масиви Горький, Романівка, Чапаєво, Коломійцево, Гірницьке, Терноватий Кут, Новоіванівка, Божедарівка та станція Грекувата», – сказав в.о. міського Юрій Вілкул.


 
Автомобіль устаткований перукарською вкладкою (фен, гребінці, ножиці), медичною вкладкою (тонометр, термометр, глюкометр.), набором для прибирання (набір для чищення, праска, прасувальна дошка), генератором потужністю 3кВт, бензопилою, бензокосою, мотокосою. Ще планується отримати додаткове устаткування: пральну та швейну машини, набір ручних інструментів, електро-будівельні інструменти: перфоратор, болгарка, дриль, що значно покращить якість надання соціальних послуг.

Крім соціальних послуг, мобільна соціальна служба також надає допомогу у перевезенні осіб з обмеженими руховими можливостями до медичних закладів та з медичних закладів додому.  Це ті особи, які перебувають на обслуговуванні закладу, але не набули права користування послугами соціального таксі.

Крім того, мобільна соціальна служба доставляє гуманітарні продуктові набори особам, які отримують соціальну послугу «Догляд вдома» на безоплатній основі.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі