asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі перший вирок суду у новому році – військовому за підробку документів

1 січня 2024 року Саксаганський районний суд міста Кривого Рогу розглядав справу обвинуваченого за вчинення кримінального проступку, передбаченого ч.4 ст. 358 КК України – використання завідомо підробленого документа.

На лаві підсудних – раніше не судимий службовець військової служби за контрактом, який обіймає посаду солдата. Він 1 грудня 2023 року був затриманий у приміщенні сервісного територіального центру МВС № 1243, який розташовано у Кривому Розі по вулиці Вільної Ічкерії. Чоловік туди звернувся з приводу обміну водійського посвідчення, проте службовці виявили підробку наявного й виклали слідчо-оперативну групу.

Пізніше при розгляді матеріалів досудових заходів військовий зізнається, що 28 жовтня 2021 року, не маючи бажання на складення теоретичного і практичного іспитів у територіальних органах з надання сервісних послуг МВС, вирішив отримати підроблений документ. У мережі інтернету він замовив на своє ім’я посвідчення, за що заплатив 5 000 гривень.

Свою провину визнав повністю, розкаявся й пішов на угоду з прокурором про визнання винуватості.

Таким чином суд ухвалив стягнути з підсудного на користь держави витрати,  пов`язані з проведенням судової експертизи, в сумі 1514,56 гривень. А також призначити йому покарання  у виді 1 року 4 місяці обмеження волі.

На підставі ст.75 КК України солдата звільнено від відбування покарання у виді обмеження волі з випробуванням строком на 1 рік.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі