test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі «помилуваний» чоловік за карасі сплатить 102 765 гривень

Перед тим, як скоїти чергове правопорушення, криворіжець отримав від Президента України помилування, а тому був звільнений 1 березня 2022 року від відбування покарання за крадіжку.

Проте черговим  його проступком було вчинення кримінального вчинку, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України – незаконне зайняття рибним добувним промислом.

Так, у період нересту, а саме увечері 29 травня 2024 року він одягнув резинові штани «заброди», взяв одну риболовну сітку, довжиною близько 150 метрів та прибув на берег Кресівського водосховища, наповнення якого здійснює річка Саксагань.

У той вечір його улов складав 65 карасів, що складає 1581 гривню за екземпляр. Таким чином, після затримання співробітниками відділу охорони водних біоресурсів та вилучення риби, було нараховано збиток у розмірі 102 765 гривень. 

18 червня Жовтневий районний суд призначив громадянину покарання у виді обмеження волі строком на один рік з випробувальним строком.

Також підсудний повинен сплатити на користь держави в особі Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Дніпропетровській області матеріальні збитки, завдані рибному господарству України незаконним виловом водних біоресурсів, внаслідок вчинення кримінального правопорушення у сфері охорони навколишнього природного середовища у розмірі 102 765 гривень 00 копійок.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи