Всі новини про життя міста

У Кривому Розі стартував ІІІ відбірковий міський етап всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» (фото)

У рамках всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» шкільні команди закладів освіти міста протягом березня-квітня будуть змагатися з п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг.

За результатами міського етапу найсильніші команди районів міста представлятимуть Кривий Ріг на обласному етапі змагань, який відбудуться в місті Дніпро в травні цього року.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої політики.

Проєкт «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – проходить за ініціативи Президента України Володимира Зеленського серед учнів закладів загальної середньої освіти. Головне завдання проєкту – показати, що зі звичайної шкільної команди можна виховати команду майстрів, які будуть підкорювати світові та олімпійські п’єдестали, а також збільшити кількість школярів, які систематично займаються фізичною культурою й ведуть здоровий спосіб життя.

Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Лариса Снєгова розповіла, як команди готувалися до змагань: «У грудні 2023 року відбувся І (шкільний) етап – змагання пройшли в закладах загальної середньої освіти міста. Під час цього етапу здійснювався відбір найсильніших учасників та формування шкільних команд. Наступний ІІ (районний) етап – змагання проводились серед закладів загальної середньої освіти в межах районів міста. Після результатів на цьому етапі та періоду інтенсивних тренувань були визначено майже 40 команд з п’яти видів спорту, які й візьмуть участь у вже міському III етапі змагань. Сьогодні стартує ІІІ (міський) етап, який триватиме до кінця квітня. Найсильніші команди районів міста будуть виборювати можливість представляти Кривий Ріг на обласному етапі, який пройде у Дніпрі вже в травні, де вони будуть змагатися за першість та вихід на всеукраїнський рівень».

«Я займаюся баскетболом 2 роки, мені подобається. Коли наша команда дізналася про ці змагання то одразу захотіли взяти участь. Ми тренувалися, практично щодня, дякуємо нашому вчителю, який давав нам настанови та вірив в нас. У нас дуже сильна команда всі хлопці молодці», – сказав учасник змагань з баскетболу Микола Шаповалов, учень криворізького ліцею «Кредо».

Всі етапи шкільних змагань проходили неодмінно з дотриманням вимог безпеки. Наразі у Кривому Розі в закладах освіти та культури вже створено понад 200 укриттів. Також працюють всі 10 комунальних ДЮСШ, де відбуваються тренування спортсменів та проводяться змагання. Так з початку 2024 року в місті проведено понад 40 змагань, міського, обласного та всеукраїнського рівнів.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сірко
30 днів тому

Сьогодні на розгляд Верховної Ради винесли лише 3 законопроекти!
Ну я звичайно знаю приказку “нардеп спить – гроші ідуть”, але це вже на голову не налазить. Адже раніше підрахували, що за цілий березень Рада пропрацювала у сесійному залі менше 10 годин. І то вони можуть не встигнути навіть 3 законопроекти розглянути якщо оголосять тривогу. Як правило після тривоги депутатів зібрати неможливо.
Реальна причина такого небажання працювати – вихід монобільшості з-під контролю у президента. Питання навіть не в тім, що законопроекти уряду можуть не зібрати 226 голосів. Загнати депутатів до Ради стало проблемою.
Хлопці запитують – може їх мобілізувати і відправляти до парламенту на роботу строєм? 🙂
P.S. І так, за Порошенка такого не було, як і за попередніх президентів. Бо в 2019 р вперше депутатські мандати дістались людям, яких не цікавить ні політика, ні, як я бачу, навіть рідна країна.(фотографи,масажисти,ескортніци,безрабітні,
та інших полупокери)
є фото,ілюстративному фото спить народний депутат Микола Стефанчук – слуга народу…