asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі суд розбирав «махач» водіїв на дорозі

Пригода на ділянці дороги від зупинки «Піонер» до КРЕСу сталася 20 липня 2021 року. Тоді близько 7:30 прямо на проїжджій частині побилися водій легкового BMW та вантажівки Mercedes Benz. У ході слідства й суду було з’ясовано всі обставини цієї заплутаної автопригоди.

За показами обвинуваченого водія BMW, він став жертвою недолугого водіння чоловіка за кермом Mercedes, який його зухвало підрізав. Керманич не став пробачати цього й перегородив проїзд вантажівці та поспішив робити зауваження водієві.

Він підійшов із претензіями, а тому водій у кабіні став блокувати двері й підіймати своє скло, проте не встиг. Через водійське вікно чоловік із BMW наніс йому декілька ударів кулаком, від чого він упав на пасажирське сидіння. Далі, оговтавшись, пішов давати здачі, прихопивши із собою вогнегасник.

У салоні BMW знаходились троє друзів водія, а тому вони, побачивши озброєння опонента, вийшли вгамувати конфлікт, проте зав’язалася бійка. У результаті водій Mercedes отримав травми і його повезли в лікарню.

У «тисячці» чоловіку діагностували ЗЧМТ, струс головного мозку, перелом кісток носу, ЗТГ, переломи 5,6 ребер, розрив правої легені, гемо пневмоторакс, підшкірну емфізему.

Спочатку підозрюваному водієві BMW інкримінували злочин за ч. 1 ст. 121 КК України за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, проте в ході слідства, враховуючи показання медекспертів, було перекваліфіковано на ч. 1 ст. 125 КК України – спричинення легких тілесних ушкоджень.

У результаті 18 липня 2023 року Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу водія BMW визнав винуватим та призначив покарання у виді штрафу у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Також позов потерпілого про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням,  задовольнив частково. А саме зобов’язав сплатити матеріальну шкоду в розмірі 6 202 гривні, а моральної – 20 000 гривень.

Разом із тим суд скасувати арешт на автомобіль BMW 525D сірого кольору, який належить підсудному.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі