asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі військовий за пів року прогулу від війни сплатить штраф

Обвинувачуваний солдат – батько трьох дітей – пішов на захист України 28 лютого 2022 року. Відповідно до наказу, чоловіка було призначено на посаду обслуги самохідного артилерійського взводу самохідної артилерійської батареї  самохідного артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи.

У подальшому за наказом командира 30 квітня 2023 року його призначено на посаду старшого стрільця. А вже наступного дня солдат повідомив начальству про те, що має гостру необхідність пройти лікування. Його відпустили з умовою, що він надасть медичну довідку.

Проте з’явився військовозобов’язаний лише в листопаді, та й не на поле бою, а в кабінет прокурора разом із адвокатом. У приміщенні Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону чоловік прибув із щирим каяттям у скоєному, повідомив про бажання проходити військову службу, чим припинив вчиняти кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 409 КК України, а саме ухилятися від військової служби шляхом обману, вчинюваного в умовах воєнного стану.

24 січня 2024 року Дзержинський районний суд міста Кривого Рогу затвердив угоду про визнання винуватості, визнав громадянинавинуватим і призначив покарання у виді штрафу в розмірі 34 000 гривень.

Також зобов`язав сплатити штраф у місячний строк і надати у суд та в Криворізьку спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері Південного регіону документ, що підтверджує сплату штрафу.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі