Всі новини про життя міста

В Украине определили, что будут делать с негодными хрущевками и сталинками

В конце апреля Минрегион продемонстрировал новый проект Закона Украины «О комплексной реконструкции кварталов (микрорайонов) застарелого жилого фонда».

По информации Государственной службы статистики (по состоянию на 01.01.2017 года), общая площадь застарелого жилого фонда составляет 4,33 млн. м2. В некоторых городах люди живут в домах, построенных еще в 30-ые годы прошлого столетия.

Дальнейшая эксплуатация этих и других жилых домов, конструктивные элементы в которых исчерпали свои технические ресурсы на 40%, несет угрозу жизни людей – уверены в правительстве.

Это, собственно, и стало основой для разработки нового проекта Закона.

В тексте документа определены ключевые понятия.

К примеру, определено кто такой собственник недвижимого имущества.

«Власник об’єкта нерухомого майна – фізична або юридична особа, якій належить право володіння, користування та розпорядження житловим приміщенням (далі – квартира) та/або нежитловим приміщенням, розташованим в багатоквартирному будинку, зареєстроване у встановленому законом порядку», – цитата из проекта Закона.

   А теперь то, что непосредственно касается проживающих в застарелых жилых домах.

Чтобы ничего не исказить, приведем цитаты из проекта Закона.

1.       «…Реконструкція багатоквартирного будинку застарілого житлового фонду – перебудова багатоквартирного будинку з обов’язковим відселенням власників та наймачів квартир та/або нежитлових приміщень або без відселення з метою поліпшення умов проживання, експлуатації, зміни кількості квартир, загальної та жилої площі тощо, пов’язана із зміною зовнішньої конфігурації, заміною окремих конструкцій, їх елементів, основних техніко-економічних показників…».

2.       «  Рівноцінний об’єкт нерухомого майна – об’єкт нерухомого майна, що надається на заміну квартири та/або нежитлового приміщення, які підлягають обов’язковому вивільненню у зв’язку з проведенням заходів із комплексної реконструкції кварталів, який розташований в багатоквартирному будинку, що знаходиться в межах території населеного пункту, що й об’єкт, який вивільняється, загальна та житлова площа у ньому є не меншою, ніж у об’єкті нерухомого майна, що підлягає вивільненню та ринкова вартість якого є не меншою, ніж вартість об’єкта нерухомого майна, що вивільняється (в попередній редації було: «в тому ж районі тієї ж адміністративно-територіальної одиниці, що й об’єкт, який вивільняється»).

Для начала старта реконструкции, нужно провести сборы собственников жилья в таком ветхом многоквартирном доме.

И еще один важный момент: Закон вступит в силу через два года с момента его утверждения и опубликования. Даже, если это случится в текущем 2020 году, то процедура реконструкции ветхого жилья будет запущена лишь в 2023 году.

 

Подписывайтесь на наш Telegram канал https://t.me/krlife_ua

 

новости Кривой Рог LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі