Всі новини про життя міста

Вітаємо криворіжців – переможців Міжнародного конкурсу (фото)

28-29 вересня 2014 року у Дніпропетровську за підтримки Міністерства освіти і науки України відбувся фінал ХІ Міжнародного конкурсу творчих робіт учнів, студентів і вчителів «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності».

Організаторами заходу є Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» і Криворізький музей культури єврейського народу та історії Голокосту «Музей Михайла Мармера». У заході приймали участь учні та вчителі навчальних закладів Кривого Рогу, які стали переможцями Конкурсу.

Серед учнів у номінації «Пошукове дослідження» почесні місця розподілили таким чином:

ІІ місце – Бордунова Єлизавета, учениця 10 класу Криворізької спеціалізованої школи «Ор-Авнер»;

ІІІ місце – Богун Михайло, учень 10 класу Загальноосвітньої школи № 109 (науковий керівник Гонтар Дмитро Анатолійович);

ІІІ місце – Никифоренко Віталій, учень 10 класу Загальноосвітньої школи № 107.

У номінації «Творча майстерня» школярі посіли на такі місця:

І місце – Кобзєва Вероніка, учениця 10 класу Загальноосвітньої школи № 111 (науковий керівник Бабенко Жанна Георгіївна);

ІІ місце – Протченко Анастасія, учениця Центрально-міської гімназії;

ІІІ місце – Лукін Олександр, учень 10 класу Загальноосвітньої школи № 41 (науковий керівник Бондар Валентина Михайлівна).

Доречі, конкурсні роботи Анастасії Протченко («Теперь я знаю, как выглядит война») і Вероніки Козєвої («Долі за цифрами»), особливо вразили членів почесного журі та інших учасників фіналу Конкурсу.

Висловлюємо щиру подяку науковим керівникам талановитих учнів: Гонтару Д.А., Бабенко Ж.Г., Бондар В.М.

Серед вчителів отримані наступні результати.

У номінації «Наукове дослідження» І місце посів Гонтар Дмитро Анатолійович, учитель історії Загальноосвітньої школи № 109.

У номінації «Педагогічна майстерня» ІІ місце – Капільцова Віра Ігорівна, учитель історії Загальноосвітньої школи № 72; ІІІ місце – Маткобожик Вікторія Миколаївна, учитель історії Загальноосвітньої школи № 114.

Переможці конкурсу були нагороджені цінними призами. Хоча і саму участь у Фіналі конкурсу можна вважати нагородою. Організатори завжди планують цікаву та насичену програму, що включає екскурсії, знайомства з відомими науковими та суспільними діячами, круглі столи та дискусії. Цей рік не став винятком.

Приурочений до Дня пам’яті жертв Бабиного Яру, Фінал конкурсу проходив одночасно з пам’ятними заходами, до яких долучились учасники конкурсу. Церемонія пам’яті жертв Бабиного Яру, відкриття виставки «Диктатура і демократія в епоху крайнощів», круглий стіл «Вивчення історії Другої світової війни та Голокосту в умовах сучасної війни проти України», відкриття залу з колекцією годинників «Годинники, що бачили час» – ось далеко не повний список заходів, на яких побували учні, студенти та вчителі, що приїхали на Фінал конкурсу. При чому були не просто свідками подій, а справді активними учасниками. Дискутували з відомими істориками з різних країн, слухали екскурсію поряд з Генеральним Консулом Німеччини Детлефом Вольтером, сиділи за круглим столом поряд із Головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

Вітаємо переможців ХІ Міжнародного конкурсу «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності», які видкривають світу інтелектуальний і культурний потенціал рідного міста.

 

 

 

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі